Overig – Gehaktbrood

EU-member_recepten_februari-2020_meatloaf-breed

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 60 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Rasp de courgette. Blender de tomaatjes met de olijfolie eerst even heel fijn.
Meng dan het gehakt en alle anderen ingrediënten goed door elkaar, ook de tomaatjes erbij.

Leg een vel bakpapier in een cakevorm, doe het gehaktmengsel hierin en druk het goed aan. Bak het gehaktbrood af in ongeveer een uur.

Heerlijk bij de warme maaltijd en wat er over is kan mee in de lunchtrommel of kun je serveren als hartige snack met bijvoorbeeld een beetje mosterd.

Ingrediënten

VOOR 5-6 PERSONEN

  • ½ courgette
  • 6 zongedroogde tomaatjes
  • 2 el olijfolie
  • 800 g rundergehakt
  • 1 ei
  • ½ tl Keltisch zeezout
  • 1 el boekweitmeel
  • Snuf peper
  • 2 el Italiaanse kruiden

Print

Makkelijk bij het koken