Eieren – Roerei met avocado en tijm

eetgeluk-universiteit_recepten_oktober-2020_roerei-avocado-tijm

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Kluts de eieren los in een ruime schaal. Smelt een klontje kokosolie in een kleine koekenpan. Breek twee eieren boven de pan en ga direct met een spatel het ei langzaam roeren en omscheppen. Zet het vuur uit als het roerei nog net niet gaar is, dus je nog wat vloeibaar ei ziet. Schep het roerei op een bord en serveer met plakjes avocado. Je kunt de avocado, als je dat lekkerder vindt, ook even mee verwarmen, voeg deze dan toe als het ei nog niet gestold is. Strooi als laatste de tijm over het roerei.

Liever een zoete variant? Zowel ei als avocado laten zich prima combineren met zoet. Serveer met stukjes appel en kaneel erbij of strooi er wat blauwe bessen overheen.

Ingrediënten

VOOR 1 PORTIE

  • 2 eieren
  • ½ avocado
  • Klontje kokosolie
  • ½ tl tijm (vers of gedroogd)

Print

Makkelijk bij het koken