Eieren – Italiaans roerei

eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_italiaans-roerei

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN

Snijd de tomaatjes in vieren en de paprika in blokjes. Pluk de basilicum in kleine stukjes. Verhit een klontje boter in een goede anti-aanbak koekenpan. Breek de eieren boven de pan en schep ze met een spatel zachtjes om. Laat een beetje stollen en schep weer om en doe de tomaatjes en paprika erbij.

Zet het vuur uit als het ei nog net niet gestold is, het gaart namelijk nog na in de pan en je roerei wordt snel te droog, terwijl hij het lekkerst is als hij nog goed smeuïg is. Schep het roerei op twee borden en strooi de kruiden en de verse basilicum
erover en wat peper en zout.

Ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

  • 5 eieren
  • 5 cherry tomaatjes
  • 1/2 gele paprika in kleine stukjes
  • 1 el Italiaanse kruiden
  • 1 handvol verse basilicum
  • Klontje roomboter of kokosolie

Print

Makkelijk bij het koken