Alles over jouw lidmaatschap

Hoe werkt het lidmaatschap?

Wanneer je lid wordt van de Eetgeluk Universiteit, word je in eerste instantie lid voor 1 jaar. Na dat jaar kun je zo lang lid blijven als je wilt. De minimale lidmaatschapsduur is dus één jaar met een proefperiode van zeven dagen (maar de meeste leden blijven langer lid).

Jouw ledenbijdrage wordt iedere maand automatisch vooruit voldaan via een automatische incasso van jouw bankrekening. Je betaalt jouw eerste termijn gelijk bij inschrijving. Deze termijn geldt voor de maand waarin je lid wordt. Vanaf dan wordt jouw lidmaatschap maandelijks rond de 25e van de maand geïncasseerd voor de volgende maand.

Dat betekent dat wanneer je inschrijft op 8 november, dat je bij inschrijving jouw termijn voor november voldoet en dat op de 25e november de lidmaatschapstermijn voor december wordt geïncasseerd. Vanaf dan zal iedere maand aan het einde van de maand de incasso plaatsvinden voor de volgende maand.

Hoe werkt het met de zeven dagen proefperiode?

Wanneer in de eerste zeven dagen van jouw lidmaatschap blijkt dat dit toch niet jouw 'cup of tea' is, dan kun je in die periode zonder opgaaf van redenen jouw jaarabonnement beëindigen.

Tijdens de proefperiode betaal je gewoon jouw lidmaatschap. Wanneer je tijdens jouw proefperiode wilt opzeggen krijg je het reeds betaalde lidmaatschapsgeld niet terug. En als je tijdens de proefperiode wilt opzeggen gelden de gebruikelijke regels:

  • Wanneer je opzegt voor de 10e van de maand, dan stopt jouw abonnement nog dezelfde maand
  • Wanneer je opzegt na de 10e van de maand, dan stopt jouw abonnement de volgende maand

Wanneer je niet opzegt in de proefperiode (en geloof me, dat ga je niet doen...) dan treedt na de proefperiode automatisch jouw jaarabonnement in werking. Je hoeft hiervoor helemaal niets te doen.

Na afloop van jouw jaarabonnement wordt jouw abonnement automatisch omgezet in een abonnement voor onbepaalde tijd en dan kun je per maand opzeggen.

Gaat mijn ledenbijdrage na verloop van tijd omhoog?

Zolang je lid blijft betaal je de ledenbijdrage waarvoor je lid bent geworden. Dat betekent dat na afloop van jouw jaarlidmaatschap het lidmaatschap automatisch wordt verlengd naar een maandlidmaatschap voor dezelfde maandelijkse bijdrage.

Opzeggen van jouw lidmaatschap

Hoe kan ik opzeggen?

Wanneer je jouw lidmaatschap wilt beëindigen, kijk dan deze video. In de video legt Carola je uit hoe je jouw lidmaatschap kunt stoppen.

Is er een opzeggingstermijn?

Jouw Eetgeluk Universiteit lidmaatschap start met een jaarlidmaatschap. Het programma dat je volgt in de Eetgeluk Universiteit is volledig afgestemd op de werking van jouw brein en de tijd die jouw brein nodig heeft om te transformeren. Dit betekent dat je gedurende het eerste jaar dat je lid bent, niet kunt opzeggen.

Na afloop van jouw eerste lidmaatschapsjaar, wordt jouw abonnement automatisch verlengd naar een lidmaatschap voor onbepaalde tijd. Dit betekent dat je vanaf dat moment iedere maand jouw abonnement kunt opzeggen. Hiervoor geldt dat wanneer je jouw opzegging op of voor de 10e van de maand naar ons verstuurt, we hem verwerken voor de volgende incassoronde van de 25e. Wanneer je de 11e van de maand of later opzegt, wordt jouw opzegging aan het einde van de volgende maand verwerkt.

Tot wanneer heb ik toegang wanneer ik opzeg?

Je hebt toegang tot wanneer je hebt betaald. Dus wanneer je op of voor de 10e van de maand opzegt, vervalt jouw lidmaatschap aan het einde van die maand. Wanneer je na de 10e van de maand opzegt, vervalt jouw lidmaatschap aan het einde van de volgende maand.

Kan ik weer opnieuw lid worden als ik nu opzeg?

Je kunt altijd weer opnieuw lid worden, maar: dit kan alleen tijdens de momenten dat de Eetgeluk Universiteit haar deuren opent en: wanneer je opnieuw inschrijft, betaal je vanaf dat moment de dan geldende ledenbijdrage en ga je weer een nieuw jaarlidmaatschap aan. Dit betekent dat je weer volledig overnieuw begint met al het lesmateriaal.

Dus je kunt niet meer inschrijven voor de ledenbijdrage die je nu betaalt en je zult moeten wachten tot we opnieuw de inschrijving openen.

Als ik opzeg, houd ik dan toegang tot de maanden waarvoor ik heb betaald?

De Eetgeluk Universiteit is een lidmaatschap (net zoals bijvoorbeeld een lidmaatschap van Netflix). Dit betekent dat je onbeperkt toegang hebt tot alle informatie zo lang je lid bent. Wanneer je jouw lidmaatschap opzegt, houd je toegang tot en met de einddatum van jouw opzegging. Daarna worden jouw gegevens verwijderd en wordt jouw abonnement stop gezet. Hierdoor kun je niet langer inloggen en heb je niet langer toegang tot al het lesmateriaal. Ook zullen we je uit de Facebookgroep verwijderen. Belangrijk: we sturen geen lesmateriaal na via de mail.

Pauzeren van jouw lidmaatschap

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk pauzeren?

In principe is het niet mogelijk om jouw lidmaatschap tijdelijk te pauzeren.

Je hebt jezelf een jaar lang het commitment gegeven om deel te nemen aan de Eetgeluk Universiteit. Dus gebruik dat jaar en haal er alles uit dat erin zit.

Mocht je toch willen pauzeren, dan kun je er altijd voor kiezen om aan het einde van jouw jaarlidmaatschap te stoppen en weer te beginnen op een moment dat voor jou past.

Maar, let wel op: je begint dan weer in jaar 1 met een nieuw jaarlidmaatschap tegen de dan geldende lidmaatschapsvoorwaarden.