Chocolade truffels

eetgeluk-universiteit_recepten_chocoladetruffels_1100x400

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Bekleed een kleine ovenschaal (ongeveer 12 x 20 cm) met bakpapier.

Ze de dadels in een bakje met warm water en laat ze 15 minuten weken zodat ze lekker zacht worden. Blend ze vervolgens fijn in de blender.

Klop de slagroom stijf.

Smelt de chocolade met de roomboter op laag vuur. Roer de slagroom, cacaopoeder, dadels en vanillepoeder er doorheen.

Doe het mengsel in de ovenschaal en laat het een kwartier opstijven in de koelkast. Snijd de chocolade in kleine vierkantjes en rol deze door de extra cacao.

Zet ze vervolgens op een bord en laat ze nog verder opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

VOOR 12-16 STUKS

  • 150 g pure chocolade*
  • 50 g roomboter
  • 4 el ongezoete slagroom
  • 1 tl vanillepoeder van een vanillestokje
  • 3 el cacaopoeder + extra om doorheen te rollen
  • 4 medjoul dadels* (of meer meer dadels als je er meer wilt maken)

Print

Makkelijk bij het koken