Chocolade gembercake

Bereiding
VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 35 MINUTEN
Verwarm de oven op 180 graden. Bekleed een rechthoekige ovenschaal van 20 cm x 30 cm met bakpapier.
Smelt de boter in een pannetje. Voeg de chocolade en palmsuiker toe en laat deze ook smelten. Haal de pan van het vuur en roer de honing erdoorheen. Doe het in een kom en meng de gemberpoeder, kaneel, melk, bakpoeder erdoor. Voeg vervolgens beetje bij beetje het speltmeel toe tot het een mooi beslag is. Giet het beslag in de ovenschaal en zet deze 35 minuten in de oven.
Laat de cake helemaal afkoelen en maak vervolgens de topping. Smelt de chocolade en roer de room erdoorheen. Verdeel de topping over de afgekoelde gembercake en laat deze nog verder afkoelen en opstijven in de koelkast.
Ingrediënten
VOOR 16 STUKKEN
Voor de cake
- 150 gram roomboter
- 100 gram pure chocolade *
- 125 gram palmsuiker *
- 125 gram rauwe honing of rijststroop *
- 1 tl gemberpoeder
- 1 tl kaneel
- 150 ml (plantaardige) melk
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- 300 gram volkoren speltmeel *
Voor de chocolade topping:
- 200 gram pure chocolade *
- 100 ml (plantaardige) room