Chocolade boterkoektaart

carola-van-bemmelen_eu_chocolade-boterkoektaart

Bereiding

VOORBEREIDING 30 MINUTEN - BEREIDING 1-2 UUR

Verwarm de oven voor op 170 graden.

Week de dadels in ruim water.

Bekleed een springvorm van 18-20 cm met bakpapier en vet de randen in.

Maak de bodem

Meng het speltmeel, roomboter, kokosbloesemsuiker, ei, natrium bicarbonaat en zout met elkaar in een kom. Doe het mengsel voor de bodem in de springvorm en verdeel het gelijkmatig. Zet de bodem 15 minuten in de oven.

Maak de chocoladelaag

Giet de dadels af. Doe ze in de keukenmachine en laat deze draaien tot het helemaal gepureerd is. Voeg de overige ingrediënten toe en draai de keukenmachine tot het één massa is.

Laat de bodem volledig afkoelen en doe daarna het chocolademengsel er bovenop. Verdeel gelijkmatig en laat de taart een uur opstijven in de koelkast.

Ingrediënten

VOOR 8-10 STUKKEN

Voor de bodem

  • 200 g speltmeel* of havermeel
  • 100 g roomboter, gesmolten
  • 60 g kokosbloesemsuiker*
  • 1 ei
  • 1 tl natrium bicarbonaat
  • Snufje zout

Voor de chocolade-laag

  • 200 g ontpitte dadels*
  • 150 g kokosolie of roomboter, gesmolten
  • 75 g cacao
  • 2 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
  • 200 ml (plantaardige) melk

Print

Makkelijk bij het koken