Muffins – Chocolade bananenmuffins

Bereiding
VOORBEREIDING 20 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN
Verwarm de oven voor op 175 °C. Zet een muffinvorm klaar. Meng in een kommetje het chiazaad, lijnzaad en water. Laat dit eventjes staan.
Meng ondertussen in een kom het kokosmeel, kokosbloesemsuiker, amandelmeel, kaneel, vanille, wijnsteenbakpoeder en zout.
Meng in een andere kom de banaan, eieren en kokosmelk. Voeg de geweekte chiazaadjes en lijnzaadjes toe (en ook het water).
Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en blijf goed mengen.
Schep als het beslag klaar is de chocoladestukken erdoor en vul de muffinvormpjes met het beslag.
Zet de muffins 25 minuten in de oven. Serveer met slagroom of kokosslagroom.
Ingrediënten
- 2 el chiazaad
- 2 el lijnzaad
- 6 el heet water
- 65 g kokosmeel
- 50 g kokosbloesemsuiker*
- 2 el amandelmeel
- 1 tl kaneel
- 1 tl vanillepoeder, van een vanillestokje
- 2 tl wijnsteenbakpoeder
- snufje zout
- 1 banaan, geprakt*
- 3 eieren
- 100 ml kokosmelk
- 80 g pure chocolade, in stukjes gehakt*
- slagroom of kokosslagroom, om erbij te serveren