Champignonjus met ui

eetgeluk-universiteit_recepten_december-2020_champignonjus-ui

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Smelt de boter in een pan en bak de ui goudgeel. Roer het roggemeel er doorheen. Laat het een paar minuten bakken. Voeg beetje bij beetje de bouillon en wijn toe en meng telkens tussendoor met een garde terwijl je het aan de kook brengt. Laat de jus pruttelen en roer af en toe door, de jus wordt dikker en is na ongeveer 10-15 minuten klaar. Voeg champignons, peper en zout naar smaak toe.

Ingrediënten

VOOR 2-3 PORTIES

  • 30 gram roomboter
  • 1 ui, in ringen
  • 30 gram roggemeel
  • 800 ml bouillon
  • 200 ml witte wijn*
  • 150 gram gebakken champignons
  • Peper en zout naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken