Carola’s erwtensoep

eetgeluk-universiteit_recepten_december-2020_carolas-erwtensoep

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 2 UUR

Zet de groentebouillon op en doe daar het pak spliterwten in samen met de vleesribbetjes. Breng het geheel aan de kook (hier even goed opletten dat de boel niet overkookt). Schep het schuim van de soep af (dit zorgt voor minder winderigheid!).

Laat alles ongeveer 10 min. goed doorkoken (als je dit niet lang genoeg doet, heb je kans dat de spliterwten niet oplossen) en zet vervolgens het vuur laag. Laat het geheel dan ongeveer 45 min. op een zacht vuurtje pruttelen. Roer af en toe door.

Haal na 45 min. de vleesribbetjes uit de pan en verwijder het bot. Snijd het vlees in stukjes. Voeg de soepgroente toe en de runderworst (in zijn geheel) en laat nogmaals 45 min. zachtjes doorkoken. Roer af en toe even door.

Snijd na 45 minuten de runderworst in plakjes en voeg deze weer toe aan de soep. De soep is nu klaar om te eten. Maar... na een dagje rusten is ie nog lekkerder!

Ingrediënten

VOOR 8-10 PORTIES

  • 2,5 liter groentebouillon
  • 1 pak spliterwten
  • 3 Vleesribbetjes
  • 2 Zakken met erwtensoepgroenten
  • 1 Runderworst

Print

Makkelijk bij het koken