Brood – Snelle havermout ontbijtcake

eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_snelle-havermout-ontbijtcake

Bereiding

VOORBEREIDING 5 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm je oven voor op 180 graden. Doe alle ingrediënten in de blender en blend tot een mooi beslag. Schenk het beslag in muffinvormpjes of in een cakevorm of ovenschaal waar je een vel bakpapier in hebt gelegd. Bak de cake in ongeveer 30 minuten gaar (muffins zijn wat eerder klaar!). Hij is klaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uit komt.

Ingrediënten

VOOR 1 CAKE

  • 350 gr havermout
  • 60 gr dadels*
  • 60 gr roomboter of kokosolie
  • 120 gr courgette
  • 1 rijpe banaan*
  • 6 eieren
  • 1 el koekkruiden
  • 1 tl vanille essence (of ½ tl vanille merg)

Print

Makkelijk bij het koken