Brood – Rozijnenbroodjes

eetgeluk-universiteit_recepten_september-2020_rozijnenbroodjes

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 30 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng de melen door elkaar in een kom.

Doe de eieren in de blender met de kruiden en de vanille. Doe de rozijnen om te weken in een kommetje heet water. Doe het eimengsel uit de blender dan bij de melen in de kom en mix dit goed door elkaar met een garde.Knijp de rozijnen uit en roer ze erdoor. Voeg dan het wijnsteenzuurbakpoeder toe en roer nog even goed door.

Vul een muffinvorm met het beslag. Zet de broodjes in de oven en bak ze af in ongeveer 30 minuten. Ze zijn gaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog uitkomt.

Ingrediënten

VOOR 12 STUKS

  • 120 gr kokosmeel
  • 90 gr kastanjemeel
  • 100 gr amandelmeel
  • 5 eieren
  • 1 el kaneel
  • 2 el koekkruiden
  • 1 tl vanille essence of vanille poeder
  • 2 handjes rozijnen *
  • 2 tl wijnsteenzuurbakpoeder

Print

Makkelijk bij het koken