Brood – Koolhydraatarme broodjes met roomkaas en aardbeien

Eetgeluk-membership_recepten_juni-2020_kharme-broodjes-aardbei

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Verwarm de oven op 200 graden.

Meng de roomkaas, het zout en de eieren in de blender romig. Doe de psylliumvezels, het lijnzaad en het wijnsteenzuurbakpoeder in een kom en meng het. Giet hier het mengsel uit de blender bij en roer direct goed door. Je zult zien dat in een mum van tijd de psyllium het vocht opneemt en het een dikke substantie wordt.

Hiervan kun je balletjes vormen, of je spreidt het uit in een rechthoekvorm op een vel bakpapier of je verdeelt ze over een (ingevette) muffinvorm. Bak af tot de broodjes bruin zijn en omhooggekomen zijn, dit duurt ongeveer 20 minuten

Let op! Doe de oven dan niet open! Maar zet hem uit en laat de broodjes in de oven afkoelen om te zorgen dat ze zo hoog mogelijk blijven. Als de broodjes zijn afgekoeld neem je er twee en besmeer je deze met roomkaas en beleg dit met plakjes aardbei.

Ingrediënten

VOOR 12 BROODJES

  • 125 gr roomkaas (Philadelphia of naturel roomkaas van elk ander merk)
  • 4 eieren
  • ½ tl zout
  • 2 tl wijnsteenzuurbakpoeder
  • 35 gr psylliumvezels
  • 15 gr lijnzaad
  • Vel bakpapier of een muffinvorm
  • Om twee broodjes te beleggen: nog eens 2 el roomkaas en 5 aardbeien

Print

Makkelijk bij het koken