Bosbessen Trifle

Bereiding
VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 5 MINUTEN
Snijd de gedroogde zuidvruchten in stukjes en week ze een half uurtje in lauwwarm water. Giet het water af en pureer ze vervolgens met de staafmixer tot een vruchtenmousse.
Neem 200 gram bosbessen (of maak een combinatie van verschillende soorten rood fruit) en pureer deze in de blender. Meng deze puree met de vruchtenmousse en het sap van 1 geperste sinaasappel.
Verdeel vervolgens in een mooi glas om en om steeds een laagje Griekse yoghurt, een laagje bosbessenmengsel en wat hele bosbessen. Garneer met een takje verse munt en een mooie walnoot.
Ingrediënten
VOOR 4 PORTIES
- 200 gram gedroogde zuidvruchten* (kies naar wens dadels, vijgen, abrikozen, rozijnen)
- 200 gram bosbessen (of een combi van rood fruit)
- Sap van 1 sinaasappel
- Griekse yoghurt
- Verse munt
- Walnoot