Rijst – Bloemkoolnasi

de-gelukkige-eter_EU_recepten_april-2019_bloemkool-nasi

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 10 MINUTEN

Maal de bloemkool in de blender fijn tot rijstkorrels. Snijd de prei in kleine ringen, de paprika en tomaat in blokjes. Schil en rasp de gember. Smelt de kokosolie in een wok en bak alle groenten (behalve de bloemkoolrijst) hierin gaar. Voeg citroensap, sojasaus en tomatenpuree toe. Voeg de laatste 3 minuten de bloemkoolrijst toe en bak deze mee gaar. Breng op smaak met de kruiden. Snijd de gedroogde abrikozen heel fijn en roer die door de nasi. Kluts de eieren en bak hiervan 2 omeletten.

Ingrediënten

VOOR 2 PERSONEN

  • 4 eieren
  • 150 gr bloemkool (of kant en klare bloemkoolrijst)
  • 1 tl citroensap
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 flinke scheut zoute sojasaus
  • 100 gr prei
  • 1 groene paprika
  • 1 cm gember
  • 2 tomaten
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 tl korianderpoeder
  • 50 gr taugé
  • 2 gedroogde abrikozen

Print

Makkelijk bij het koken