Vleesgerechten – Beef teriyaki

EU_recepten_november-2019_beef-teriyaki

Bereiding

VOORBEREIDING 10 MINUTEN - BEREIDING 25 MINUTEN

Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.

Verhit olie in de pan en bak hierin de ui zacht. Voeg het vlees toe en bak dit gaar. Voeg de groenten toe en bak deze kort mee. Voeg de overige ingrediënten toe, inclusief de sojasaus, tomatenpuree en citroensap. Bak het nog ongeveer 10 minuten op laag vuur en roer af en toe.

Serveer op borden met een beetje sesamzaad er overheen.

Ingrediënten

VOOR 3-4 PERSONEN

  • 300 gram volkoren rijst* of bloemkoolrijst
  • 2 el kokosolie
  • 1 ui, in stukjes
  • 2 tl citroensap
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 el sesamzaadjes
  • Flinke scheut zoute sojasaus
  • Zout en peper naar smaak
  • 300 gram biefstukreepjes
  • 150 gram broccoliroosjes (gaar gekookt)
  • 1 rode en 1 gele paprika in reepjes
  • 200 gram champignons in plakjes
  • ½ tl chilipoeder
  • ½ tl 5 Chinese Kruiden (venkel, anijs, kaneel, kruidnagel, witte peper)
  • ½ tl gemberpoeder
  • ½ tl paprikapoeder

Print

Makkelijk bij het koken