Bananen Kerststol

EU_recepten_2018-12 Bananenbrood

Bereiding

VOORBEREIDING 1 DAG EN 5 MINUTEN - BEREIDING 60 MINUTEN

Maak eerst het amandelspijs

Doe de amandelen in de keukenmachine en hak ze fijn. Voeg de abrikozen toe en laat de keukenmachine draaien tot de abrikozen goed gepureerd zijn en gemengd met de amandelen. Voeg de citroensap nog toe. Neem het amandelspijs uit de keukenmachine en wikkel het in plastic folie. Laat het een nacht rusten in de koelkast en bewaar het daar ook in. Je kunt er eventueel balletjes van draaien als snack, of je kunt het verder verwerken in andere recepten. In de koelkast kun je het een paar weken bewaren.

Maak de cake

Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet een cakevorm in en doe er een klein handje meel in. Verdeel het en gooi het losse meel weg. Prak de bananen. Klop de eieren luchtig en  voeg de bananen en boter toe. Meng in een andere kom het meel, kaneel, bicarbonaat en zout.Voeg beetje bij beetje de droge ingrediënten bij de natte
ingrediënten. Roer de rozijnen er doorheen. Doe de helft van het cakebeslag in de cakevorm. Maak van het spijs een langwerpige rol en leg deze in het midden van de cakevorm in het beslag. Verdeel de tweede helft van het beslag over de cakevorm. Zet de cake 60 minuten in de oven en laat deze vervolgens goed afkoelen. Bewaar luchtdicht in de koelkast.

Ingrediënten

VOOR 1 CAKEVORM

Voor de cake

  • 4 rijpe bananen *
  • 2 eieren
  • 125 gram roomboter of kokosolie, gesmolten
  • 300 gram speltmeel*
  • 2 el kaneel
  • 1 tl natrium bicarbonaat
  • 125 gram rozijnen*
  • 150 gram abrikozenspijs
  • Snufje zout

Voor het amandelspijs

  • 200 gram witte rauwe amandelen
  • 150 gram gedroogde abrikozen
  • 1 tl citroensap

Print

Makkelijk bij het koken