Pudding – Apple crumble met kwark

2019-01 Apple Crumble

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 15 MINUTEN

Smelt de boter samen met het kokosvet in een pannetje. Haal van het vuur en meng het amandelmeel, de havervlokken en het sinaasappelsap erdoor. Als je het deeg nog iets zoeter wilt maken kun je er nog een paar fijngesneden gedroogde abrikozen doorheen mengen. Roer alles direct door elkaar totdat er een kruimeldeeg ontstaat. Mocht het deeg nog teveel plakken, voeg dan nog wat havervlokken toe.

Laat het deeg even rusten en schil drie appelen en snijd deze in blokjes. Meng de stukjes appel met 2 eetlepels kokossnippers en flink wat kaneel door elkaar in een ovenschaal.

Strooi de kruimels er overheen en zet ongeveer 15 minuten in de oven op 175 graden.

Je kunt dit eten als ontbijt, maar het is ook lekker als traktatie of dessert. Combineer het met volle kwark, slagroom (zonder suiker) of Griekse yoghurt.

Ingrediënten

VOOR 1 OVENSCHAAL (4-6 porties)

Voor het deeg

  • 50 gram roomboter
  • 50 gram kokosvet
  • 150 gram amandelmeel
  • 150 gram havervlokken
  • Sap van 1 sinaasappel*
  • Optioneel: 2 fijngesneden gedroogde abrikozen of dadels*

Voor de vulling

  • 3 appels
  • 2 el. Kokosrasp of kokossnippers
  • Kaneel naar smaak (lekker veel mag!)

Overig

  • 1 portie volle kwark

Print

Makkelijk bij het koken