Stamppot – Andijviestamp met geitenkaas

carola-van-bemmelen_eu_andijviestamppot-met-geitenkaas

Bereiding

VOORBEREIDING 15 MINUTEN - BEREIDING 20 MINUTEN

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Neem een vierkante ovenschaal van 22-24 cm. Schil de zoete aardappels, snijd ze in stukken en kook of stoom deze gaar.

Smelt de boter in een ruime koekenpan en fruit het uitje. Wanneer de ui goudgeel is voeg je de tomaten toe en bak je deze op laag vuur mee voor ongeveer 10 minuten.

Pureer of stamp de zoete aardappel wanneer deze gaar is. Roer de ui, tomaten, andijvie, peper en zout door de zoete aardappelpuree.

Verdeel de stamppot over de ovenschaal. Rasp de geitenkaas en verdeel deze over de stamppot.

Zet de stamppot 20 minuten in de oven en serveer.

Ingrediënten

VOOR 4 PERSONEN

  • 1,2 kilo zoete aardappels
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 el roomboter of kokosolie
  • 3 tomaten, in stukjes
  • 500 gram andijvie
  • 200 gram harde geitenkaas
  • Zout en peper naar smaak

Print

Makkelijk bij het koken